ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

TIKLA...DAHA ÖNCE  YAYIMLANMIŞ TÜM MANŞET HABERLERE BURAYI TIKLA ULAŞ..

 

 

Atatürk’ü Satarak” Dış Borç Ödemenin Dayanılmaz Hafifliği

 

 

 Türk Tohumculuğunun Durumu ve Gelişimi

 

 

Ankara'nın Göbeğinde Kandil Dağı mı Var ?

 

 

 

Partilerde fırtına öncesi sessizlik

 

 

İFTİRA KAMPANYASI MI, AYAKLARINA MI DOLANIYOR?

 

 

İstavroz çıkarmadan olmaz

 

 

AMERİKALI DİPLOMATLARIN GÜNEYDOĞU FAALİYETLERİ

 

 

Bu belgesel ortalığı karıştırdı!

 

 

TÜRK'ÜN İSLÂM TASAVVURU-PROF.DR.SÖNMEZ KUTLU

 

 

ANAMUR’UN KELEBEKLERİ

 

 

Dini/Mistik Efsaneleri Türk Din Algısı Bakımından Okumak

 

 

SON ANKETTE KİM NE DURUMDA? PARTİLERİN OY ORANLARI?

 

 

Tıp Bayramı Kutlu Olsun - Doktorlar Ankara'da Eylem Yaptı

 

 

ÇETKODER’İN AFİŞLİ, KEFENLİ AKARYAKIT ZAMLARINI PROTESTO EYLEMİ

 

 

DİN ANLAYIŞIMIZ, DİN VE TERÖR

 

 

ANKETLER VE AKP'LİLERİN KORKUSU

 

NEDİR BU KIBRIS TÜRK'ÜNÜN ÇEKTİĞİ

 

NAZIM PEKER: "TÜRK ÇİFTÇİSİ BORÇ EKİYOR, HACİZ BİÇİYOR"

 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TBMM'NE TAŞINDI

 

TIKLA...DAHA ÖNCE  YAYIMLANMIŞ TÜM MANŞET HABERLERE BURAYI TIKLA ULAŞ..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIKLA...DAHA ÖNCE  YAYIMLANMIŞ TÜM MANŞET HABERLERE BURAYI TIKLA ULAŞ..

 

 

        Haber Dosya Yazıları /www.anamurunsesi.com yayımladı...       

 

Son günlerin siyasi polemiği konusunda haber dosya...

         BOZKURT-BOZKURTLAR DİRİLİYOR

   Damarlarında Türk kanı dolaşan herkesi heyecanlandıracak bir kavramdır “bozkurt”!

     Eminim ki, başlığı görür görmez, bu milletin evlatlarının içlerini bir heyecan dalgası sarmıştır.

       Çünkü “Bozkurt” Türklüğün sembolüdür.

      “Bozkurt” Türk adıyla özdeştir.

      Dünyada Türk denilince akla Bozkurt gelir.

     24.04.2011 tarihinde www.anamurunsesi.com yazdı...


                   BOZKURT-BOZKURTLAR DİRİLİYOR

    Damarlarında Türk kanı dolaşan herkesi heyecanlandıracak bir kavramdır “bozkurt”!

    Eminim ki, başlığı görür görmez, bu milletin evlatlarının içlerini bir heyecan dalgası sarmıştır.

    Çünkü “Bozkurt” Türklüğün sembolüdür.

    “Bozkurt” Türk adıyla özdeştir.

    Dünyada Türk denilince akla Bozkurt gelir.

   ATATÜRK İÇİN YAZILAN KİTAP: BOZKURT Her ne kadar bundan bizim milletin bazı fertleri habersizse, “Bozkurt” simgesine karşı ilgisiz ve bilgisizse… Hatta bu kutsal kavramı aşağılamaya kalkacak kadar millî kültürüne yabancılaşmışsa da, dışımızdaki uyanık dünya Türk’ün “Bozkurt” olduğunu gayet iyi bilir. Nitekim ecnebi bir yazar olan H.C.Armstrong, Mustafa Kemal hakkında kaleme aldığı ve büyük önderin sağlığında, 1932’de yayımladığı kitabına "Bozkurt" adını vermiştir. Elbette en şuurlu bozkurt Atatürk’tür. Onun döneminde “Bozkurt” simgesi, başta paralar ve posta pullarında olmak üzere pek çok resmî evrak ve kurumda kullanıldığı gibi, Atatürk, yakınındaki bazı kişilere “Bozkurt” soyadını bizzat vermiştir.

     Belge 1:  ATATÜRK TARAFINDAN 1928 HARF İNKILABINDAN ÖNCE LONDRA'DA MATBAADA BASTIRILAN BOZKURTLU 10 LİRANIN ÖN VE ARKA YÜZÜ

                x x x

        BOZKURTLAR DİRİLİYOR

    Biz “Bozkurt” remzinin Osmanlı çağında da kullanıldığı fakat biraz arka planda kaldığı kanaatindeyiz. Bununla beraber, Osmanlı’nın son dönemlerinde, Ziya Gökalp ve arkadaşlarının yazı ve yayınlarıyla bu millî simge yeniden diriltilip, millete hatırlatılmıştır.

    Eminim ki şu yukarıdaki ara başlık pek çok Türkçü-Ülkücüyü heyecanla ürpertmiştir. Çünkü o ara başlık bir büyük eserin ismidir. “Bozkurt” simgesini en kuvvetli biçimde ve devamlılıkla yazılarına alarak, hakkında eserler vererek bu remzi kitlelere benimseten, büyük edebiyatçı ve tarihçi yazar Nihal Atsız’ın eseri…. Onun “Bozkurtların Ölümü” ve “Bozkurtlar Diriliyor” adlı ölümsüz eserleri “Bozkurt” şuurunu Türk milletinin kültürüne ve hafızasına kazımıştır.

    Son 40 yıldır “Bozkurt” simgesine Milliyetçi Hareket Partisi sahip çıkıyor. Elbette “Bozkurt” MHP’nin tekelinde olabilecek bir millî kavram değildir. Milletin ne kadar çok ferdi bu şuurda olur, ona gereken özeni gösterirse o kadar memnun ve mutlu oluruz. Haddizatında bu millî simge, bayrak gibi, dil gibi, din gibi bütün milletçe benimsenip korunmalı, sahip çıkılmalıdır.

    Lâkin bazı şuur fukaraları ve gafiller çıkıp bu kutsal kavramı küçültmeye, aşağılamaya kalkabiliyorlar.

    Bunu yapanlar siyaseten çarpılacaklardır. Çünkü “Bozkurt” sevdası Türk’ün genlerinde vardır. Şuuraltımız “Bozkurt” sevgisiyle doludur. “Bozkurt”a saldıranlara karşı milletin vereceği cevap gecikse bile mutlaka çok sert olacaktır.

    Çok sert olacaktır.

   Belge 2: ÇİN'DE BİR MAĞARADA BULUNMUŞ VE HALEN AYNI MAĞARANIN YANINDAKİ MÜZEDE SERGİLENEN 5. YÜZYIL TÜRK HAKANINA AİT OLAN BRONZ HEYKEL'DE İŞARET BOZKURTTUR

              x x x

    2007 seçimlerinden beri, her karşılaştığımızda Erdoğan’ı ve AKP’yi saatlerce metheden bir yakınım var… 75 yaşında… Dün, demiş ki “12 Haziran seçimlerinde oyumu MHP’ye vereceğim.”

    Gençlerin partisi olan MHP’ye 75’lik ihtiyarlar bile teveccüh etmeye başlamışsa, bu “Bozkurtların dirildiği”nin resmidir.

 

 

 

 

 

İsmail Hakkı CENGİZ
     
hacengiz@gmail.com
_________________________________________________________
 

             Bozkurt işaretinin anlamı ne?

 

Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş Bozkurt işaretinin anlamını Bölükbaşı'ya anlatmıştı. 'Serçe parmak Türk'tür' diye başlamıştı konuşmasına...

 

MHP'nin ve ülkücülerin değişmez simgesi Bozkurt işareti simgesel manasıyla bir kurttur. Bütün Türk dünyasında kullanılmaktadır. 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin yıkılmasından sonra Bakü’de Ebulfeyz Elçibey’in düzenlediği mitingde bir milyon insan Alparslan Türkeş’i "Bozkurt" işaretiyle selamladı. Orada görülen bu işaret daha sonra Türkiye’ye de geldi ve Türk milleti tarafından kullanılmaya başlanmıştı.

 

Ancak Alparslan Türkeş'in bu işarete yüklediği başka bir anlam daha vardı. Onu da Millet Partisi kurucusu rahmetli Osman Bölükbaşı'ya şöyle anlatmıştı:

 

   BOZKURT İŞARETİNİN ANLAMI NE?

 

 

Bölükbaşı: Yahu Türkeş siz bir işaret yapıyorsunuz, kurda benziyor. Onu anladık da, benim bildiğim sen Türkeş ona bir mana yüklemişsindir.

 

Türkeş: Elbette ağabey (Bölükbaşı Başbuğ’dan yaşça büyüktür)

 

Bölükbaşı: Peki nedir?

 

Türkeş: (Bir eliyle bozkurt işareti yapar, diğer elinin baş parmağıyla işaret ederek tarif eder) Bak ağabey, şu serçe parmak Türk’tür, şu işaret parmağı da İslam’dır. Şu Bozkurt işareti yaptığımız işaretin arada kalan boşluk ise cihandır(dünyadır). Son olarak kalan 3 parmağın birleştiği nokta ise mühürdür. Yani ağabey işaret ederek gösterir isek, şu çıkar: Türk İslam Mührünü Dünyaya vuracağız..

 

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=178826

 

_______________________________________________

     BOZKURT İŞARETİNİN MANASI

 

Bozkurt işareti simgesel manasıyla bir kurttur. Bütün Türk dünyasında kullanılmaktadır. 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin yıkılmasından sonra Bakû’de Ebulfeyz Elçibey’in düzenlediği mitingde bir milyon insan Alparslan Türkeş’i "Bozkurt" işaretiyle selamlıyor. Orada görülen bu işaret daha sonra Türkiye’ye geliyor ve Türk Milleti tarafından kullanılmaya başlanıyor. (Atatürk'ün 1928'deki harf inkılâbından önce bastırmış olduğu Türkiye Cumhuriyeti paralarından 10 Türk lirasının üzerine bozkurt amblemi koydurmuş ve paralar Londra’da basılmıştır)

 

 Türk Folklor Araştırmaları Kurumu Başkanı İrfan Ünver NASRATTINOĞLU Çin’e yapmış olduğu bir gezi sırasında Türklere ait eserlerin sergilendiği bir müzeyi ziyaret eder. Bu müzede fotoğraf çekimi yasaktır. Ancak İrfan Bey Fotoğrafı çekmekte kararlıdır. Görevliler fotoğraf başına 12 dolar ödeyerek çekebileceğini belirtirler. Tanesi 12 dolardan 24 dolar ödeyerek müze içindeki bu iki fotoğrafı çeker. İrfan Bey tarafından çekilen bu resimler müzede sergilenmekte olan Türk Hakana aittir. Tunçtan yapılmış olan bu Türk Hakanı heykeli Çinlilerin belirttiğine göre 5. yüzyıldan kalmadır. Bir mağarada bulunarak müzeye getirilmiştir. Resmin en önemli özelliklerinden biri Tunç heykelin el işaretlerinde gizlidir. Heykel'in sağ eli günümüzde kullanılan "Bozkurt" işareti şeklindedir. Ülkücülerin değişmez simgesi “Bozkurt işaretinin” gerçek anlamı işte budur. Değilse Varlığını Türk düşmanlığına adamışların çarpıttıkları gibi bir totem ya da hayvana tapma işi değildir. Tanrı Dağı kadar Türk, Hıra Dağı kadar Müslüman bir işaret yani. Bu bilgiler ışığında bozkurt selamlarımızın kabulünü lütfen.

 

Osman ERENALP

 

_______________________________________________

 

     BOZKURT

 

Yazar: H. C. Armstrong, Arba Yayınları, 1998 Basımı, 282 Sayfa

 

''Armstrong ismindeki meşhur bir Türk düşmanının yazdığı kitapta, Atatürk'ün aleyhinde bazı kısımlar vardı ve bunun için de hükümet tarafından memlekete sokulması menedilmişti.

 

Atatürk merak etti. Kitabı getirtti. Bir gece sofrada geç vakte kadar tercüme ettirerek okuttu, dinledi. Armstrong, Atatürk'ün herkese malüm içkisinden bahsediyor ve bunlara garazkarane mütalaalarını da ilave ediyordu. Fakat bunları sayıp dökerken de, memleketin herhangi bir felaketi veyahut memleketini ve milletini alakadar edecek herhangi mühim bir hadise zuhur etti mi, onun içkisini de, eğlencesini de bir tarafa bırakıp pençesini hadiselerin üzerine atarak, arslan gibi kükrediğini de belirtip yazmayı ihmal etmiyordu.

 

Atatürk kitabı sonuna kadar dinledikten sonra;

 

'Bunun ithalini menetmekle hükümet hataya düşmüş. Adamcağız yaptığımız sefaleti eksik yazmış, bu eksikliklerini ben ikmal edeyim de kitaba müsaade edilsin ve memlekette okunsun!' diye latife etmişlerdi''

 

Kılıç Ali Atatürk'ün Hususiyetleri
(Arka Kapak)

 

_______________________________________________

 

       Bozkurtların Ölümü

 

Hüseyin Nihal Atsız, İRFAN YAYINEVİ

 

Son

 

Yağılar, onun yiğit başını gövdesinden ayırıp Çin kağanına götürdüler. Çin kağanı, bütün saray, bütün Siganfu ondan tirtir titremişti. Bu titreyiş yalnız Kür Şad'dan değil, onu yetiştiren ırktan geliyordu. Kür Şad ölümüyle budunu kurtarmıştı.

 

Ertesi gün Siganfu'da yargılar kuruldu. İhtilâlden haberi olmayan Urku, güney vilayetlerinden birine sürüldü., Sarayın adamları Kür Şad'ın ocağını söndürmek için bütün şehri adamları Kür Şad'ın dört yaşındaki oğlunu bulsalar yok edeceklerdi. Konçuyu ve on üç yaşındaki kızı ihtilâlin çıkacağını biliyorlardı. Kızıyla kısa bir konuşma yaptıkları sonra konçuy, oğlunu alarak bilinmedik bir yere doğru gitti.

 

(Kitap'tan sf. 433)SİTE: www.kitapyurdu.com
 

 

_______________________________________________

 

      Bozkurtlar Diriliyor

 

Hüseyin Nihal Atsız, İRFAN YAYINEVİ

 

Çin kağanı Tay-tsung çok düşünceli idi. Birkaç gündür kendisinde bir başkalık, anlaşılmaz bir değişiklik seziyordu. ilk önce bunun ne olduğunu anlamadan içinde rahatsız duymuş, sonra düşüne düşüne rahatsızlığın nereden geldiğini bulmuştu: Korkuyordu: Hele gün battıktan sonra her karaltı, her gölge onu ürkütüyor, şu uğursuz ihtilalcilerden biri karanlıklar içinden çıkarak kendisine doğru yay gerip ok fırlatacak sanıyordu.

 

SİTE: www.kitapyurdu.com

 

_______________________________________________

 

    Ülkü Ocaklarının Bozkurt Açıklaması

 

 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezince son günlerde Bozkurt üzerinden yürütülen siyasi polemik ve tartışmalarla ilgili yapılan basın açıklamasının tam metni;

 

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın; millî kültürümüzün ve tarihimizin motifi, Türklüğün sembolü olan Bozkurt'u değerlendirme şekli ve bu minvalde söylem geliştirmesi, tarih bilgisizliğinin göstergesi olmakla birlikte, millî değerlere ne kadar ‘Fransız kaldığının' da işaretidir.

 

Bilindiği üzere Ülkü Ocakları'nın amblemi, gök mavi zemine yerleştirilen hilâl içinde bozkurttur. Hilâl yüce dinimiz İslamiyet'i, Bozkurt ise Türklüğü temsil etmektedir. Bu semboller güncel bir yorumun sonuçları değil, Türk-İslâm medeniyetinin ve coğrafyamızın, millî kültürümüze kazandırdığı değerlerdir.

 

Kültürümüzde sembollerin yeri bununla sınırlı değildir. Değer atfedilen bir insana, topluluğa ya da millî ve manevî kıymetlere yüklenen anlamla paralel olarak semboller geliştirildiği ve asırlar sonra yetişen nesillerin de bu sembolleri benimseyerek geleceğe aktardıkları, tarihî bir gerçektir.

 

Bu bakımdan Mehmet Akif Ersoy'un "Bir hilâl uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor" mısralarına karşı, "Sen hilâl uğruna batabilirsin ama ben gökyüzündeki bir uydu uğruna ölmem" demek ya da Hz. Hamza'nın ‘Allah'ın aslanı' anlamına gelen ‘esedullah' lakabına "O aslan değil insandır" diyerek karşı çıkmak nasıl bir hakaret ve ne kadar basit bir kurnazlık ise; "Ben bozkurtla dolaşmıyorum, ben eşrefi mahlûkat olan insanlarla dolaşıyorum" ifadesi de; aynı mantığın ürünüdür. Kaldı ki; ‘eşref-i mahlûkat' ifadesi; insanın yaratılış hakikatiyle alakalı hikmeti izah etmektedir. Yani en güzel biçimde yaratılan ‘insan'; şeytana ve nefsine uyarak en aşağı mertebede de olabilmekte ve ‘esfel-i sâfilîn'e inebilmektedir.

 

Millî destanlarımızın ilhamı çerçevesinde Bozkurt Türk'ün karakter özelliklerinin sembolü hâline gelmiş ve bu sembol Türk milleti tarafından da benimsenmiştir. İşte tam da bu noktada, Başbakan'ın politikaları göz önüne alındığında, Bozkurt'la alakalı probleminin bu sembolün ‘esarete boyun eğmeme' anlamından kaynaklandığı tahmin edilebilir.

 

Bir diğer husus, Sayın Başbakan aynı konuşmasında; ‘Ülkücü gençlik' özelinden yola çıkıp şerefli bir mücadelenin geçmişini hedef almış ve ‘illegal' iddiasında bulunmuştur. Böylece referandum sürecinde, yakın tarihimizin şerefli gençleri için Meclis kürsüsünden döktüğü gözyaşının ‘sahte' olduğunu da bizzat kendisi tescillemiştir.

 

Ülkücü hareketin geçmişini ‘illegal' olmakla itham eden Başbakan'ın, protesto haklarını kullanan gençlere, karşılarına başka bir gençliği çıkartmak tehdidini savurduğunu da hatırlatmakta yarar görüyoruz. İllegal bir düşünce hiçbir dönemde bir Başbakan'ın ağzından bu kadar rahat ifade edilememiştir.

 

Başbakan ‘illegal' iddiasıyla ve provakatif söylemleriyle sanki arzu ettiği bir tabloyu dile getirmektedir. Fakat Ülkücü gençlik, hiçbir illegal tertibin içinde olmayacak, mücadelesini meşru yöntemlerle sürdürecek ve faaliyetlerini daima yasal çerçevede devam ettirecektir.

 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi

 

http://www.ulkuocaklari.org.tr/basin-aciklamasi-s409.html 

 

_______________________________________________

 

Yorum:    BOZYAZILI MERHUM MEHMET DENİZ AMCAMIZ

 

1970’li yıllardı. MHP’nin merhum Lideri Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ Anamur ve Bozyazı’ya gelmişti. O güne göre sayıca az ama öz mitingler yapmıştı. Bozyazı mitingi sırasında yaşanan ilginç olay şöyleydi. Deniz Kenarında eski belediye başkanlığı binasının önündeki meydanda miting yapılıyordu.

 

“Milliyetçi Türkiye”, “Bozkurtlar geliyor” vb. gibi sloganlar gençlerce atılıyordu. Miting meydanında 40 yaşın üzerinde kimse yok gibiydi. Bozyazı ilçesinde seçimler AP tarafından kazanılmıştı. Adalet Partililer bir yandan merakla, bir yandan da kızarak mitingi kenardan, kıyıdan izliyorlardı.

 

Tabi onlar 40’ından 70’ine kadar bir kitleyi temsil ediyorlardı. Mehmet DENİZ amca MHP’ye ailecek gönül veren bir insandı ve orta yaş üstündeydi. Miting alanına doğru hareketlenip yanlarından ayrıldığını gören AP’liler (Kıratçılar-o zaman öyle deniliyordu):

 

-“Mehmet ağa çoluğun-çocuğun arasına nereye gidiyorsun. Şöyle yanımızda dur. Çoluğun-çocuğun içinde ne işin var?” deyince Mehmet Amca durur ve şöyle der:

 

- “Arkadaşlar bilirsiniz ki yöremizde Tekenin iyisini, oğlağın içine katarlar, ben tekenin iyisiyim, yerim oğlağın içidir.” Yürür ve mitinge katılır. Bu cevap karşısında AP'liler şaşırır kalır.

 

İsmail Hakkı CENGİZ’in söylediği gibi artık tekenin iyilerinin oğlağın içinde olma zamanı gelmiş-geçiyor. 75’lik delikanlı ihtiyarlarımıza da gelecek adına iş düşüyor. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Tartışma ve nifak günü değildir. Bunca düşman varken kendimize düşmanlık etmeyelim. Herkesin artık milli duruşunu ortaya koyma zamanı gelmiştir.

 

Merhum Mehmet DENİZ amcayı ve oğlu merhum Doğan DENİZ'i şükranla yâd ediyorum. Mekânı Cennet olsun.

 

Birlerinin Bozkurt hakkında konuşabilmesi için biraz Türk Tarihi okumasında yarar var.

 

Ufuk Şafak YILMAZ-Anamur

 YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

HABERLERİMİZ TOPLAM

DEFA OKUNMUŞTUR...

"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
ANAMUR'UN SESİ

   

Başadön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]