ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

 

     Nükleer santral için Rus şirkete bedelsiz arsa

 

    TBMM, Akkuyu'da nükleer santral kurulması için start verdi. TBMM Dışişleri Komisyonu'nda geçen anlaşma önümüzdeki günlerde Genel Kurul'a gelecek. Anlaşma Genel Kurul'da kabul edilirse Rus yetkili kuruluşlarının proje şirketinden toplam payları, hiçbir zaman yüzde 51'den az olmayacak. Türk tarafı sahayı mevcut lisans ve mevcut altyapısı ile birlikte bedelsiz olarak, nükleer güç santralinin söküm sürecinin sonuna kadar proje şirketine tahsis edecek.

 

        05.07.2010 tarihinde anamurunsesi.com yazdı.


       Nükleer santral için Rus şirkete bedelsiz arsa

 

    TBMM, Akkuyu'da nükleer santral kurulması için start verdi. TBMM Dışişleri Komisyonu'nda geçen anlaşma önümüzdeki günlerde Genel Kurul'a gelecek. Anlaşma Genel Kurul'da kabul edilirse Rus yetkili kuruluşlarının proje şirketinden toplam payları, hiçbir zaman yüzde 51'den az olmayacak. Türk tarafı sahayı mevcut lisans ve mevcut altyapısı ile birlikte bedelsiz olarak, nükleer güç santralinin söküm sürecinin sonuna kadar proje şirketine tahsis edecek. İhtiyaç duyulan özel mülkiyete konu diğer tüm arazilerin kamulaştırılması hususunda kolaylık sağlanacak. Yabancıların çalışmasına ilişkin gerekli izinlerin verilmesi kolaylaştırılacak.

 

    TBMM Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen Türkiye ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında Akkuyu sahasında bir nükleer enerji santrali tesisi ve işletilmesine ilişkin anlaşma önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'na gelecek. Anlaşmanın Genel Kurul'da geçmesinin ardından Akkuyu'da nükleer santral kurulacak.

 

      -RUS ŞİRKETLERİN PAYI YÜZDE 51'DEN AZ OLMAYACAK-

 

    Muhalefetin sert eleştirilerine rağmen AKP'li vekillerin oylarıyla komisyondan geçen anlaşmanın kara delikleri şöyle:

 

    Anlaşmaya göre, Rus yetkili kuruluşlarının proje şirketinden toplam payları, hiçbir zaman yüzde 51'den az olmayacak.

 

      -BEDELSİZ VERİLECEK-

 

    Türk tarafı sahayı mevcut lisans ve mevcut altyapısı ile birlikte bedelsiz olarak, nükleer güç santralinin söküm sürecinin sonuna kadar proje şirketine tahsis edecek. Santralin kurulacağı ve Türk devletine ait ilave arazi de proje şirketine bedelsiz olarak tahsis edilecek.

 

       -İLAVE ARAZİ VERİLECEK-

 

    Gerekli olursa proje şirketi ilave arazi için Orman Fonu'na gerekli ödemeleri yapacak.

 

       -KAMULAŞTIRMADA KOLAYLIK SAĞLANACAK-

 

    Türk tarafı proje şirketine yürürlükteki Türkiye Cumhuriyeti kanun ve düzenlemeleri kapsamında, proje ile ilgili olarak ihtiyaç duyulan özel mülkiyete konu diğer tüm arazilerin kamulaştırılması hususunda kolaylık sağlayacak. Türk tarafı yürürlükteki Türkiye Cumhuriyeti kanun ve düzenlemelerin izin verdiği ölçüde, proje şirketi adına veya proje şirketi rızasıyla istihdam edilenler, yükleniciler, acenteler, temsilciler için veya öyle bir erişim isteyen diğer kişiler için söz konusu arazilere erişimi garanti edecek.

 

       -YABANCILARA İZİN KOLAYLIĞI-

 

    Projeyle ilgili olara yabancıların çalışmasına ilişkin gerekli izinlerin verilmesi kolaylaştırılacak.

 

    http://www.netgazete.com/ ANKARA -ANKA

 

HABERLERİMİZ TOPLAM

DEFA OKUNMUŞTUR...

    _________________________________________________________________________________________________

 

"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
ANAMUR'UN SESİ

   

Başadön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]