ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Öğretmenlik, gençler için en cazip meslek!

Ücret azlığı ve atanma sorununa rağmen öğretmenlik mesleği, gençler tarafından en cazip mesleklerden biri olma özelliğini sürdürüyor.

Aliağa Ticaret Odası ve Aliağa İlçe Milli Eğitim müdürlüğü, Öğretmen olmak isteyen 90 Lise öğrencisine mesleği tanıtmak amacıyla 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesine götürdü.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen “Kendimi ve Çevremi Tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum” Projesi kapsamında Öğretmen olmak istediğini beyan eden 90 Lise Öğrencisi Eğitim Fakültesine götürüldü.

   27.04.2011'da www.anamurunsesi.com yazdı.


  Öğretmenlik, gençler için en cazip meslek!

Ücret azlığı ve atanma sorununa rağmen öğretmenlik mesleği, gençler tarafından en cazip mesleklerden biri olma özelliğini sürdürüyor. Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen “Kendimi ve Çevremi Tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum” Projesi kapsamında, öğrencilerin en çok öğretmen olmak istediği ortaya çıktı. Proje Kapsamında öğretmen olmak isteyen 90 lise öğrencisi, mesleği daha iyi tanıması için 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesine götürülerek bilgilendirildi.

  BİLİNÇLİ TERCİH İÇİN

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen “Kendimi ve Çevremi Tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum” Projesi kapsamında, Aliağa’daki liselerde öğrenim gören öğrencilere tercih etmeyi düşündükleri Mesleklerin tanıtımları yapılarak, Üniversiteye girişte bilinçli tercih yapması hedefleniyor.

Aliağa’daki 5 Lisede öğrenim gören ve öğretmen olmak istediğini belirten 90 öğrenci ALTO ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesine götürüldü. 90 Öğrenci, 10 öğretmen, Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Nasuh Gökdemir, ALTO Genel Sekreteri Takdir Yarış ve Basın Müşaviri Ali Osman Karatekin’den oluşan kafile, eğitim fakültesindeki bölümleri gezerek kapsamlı bilgi aldı.

  EN ÇOK ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ TERCİH EDİLİYOR

Meslek tanıtımı gezisinde öğrenciler, 9 Eylül Üniversitesi Öğretim üyelerinden Öğretmenlik mesleği ve branşlar hakkında bilgi alarak merak ettikleri soruları yönelttiler.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nasuh Gökdemir, öğretmenliğin toplumsal saygınlık ve itibar açısından çok önemli bir meslek olduğunu ifade ederek, öğrencilerin en çok tercih ettikleri alanlardan birinin öğretmenlik olduğunu söyledi.

ADNAN SAKA; BİLİNÇLİ MESLEK TERCİHİ, BAŞARININ ÖNKOŞULU!

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Lise öğrencilerinin bilinçli Meslek tercihinin, o meslekteki başarıyı doğrudan etkilediğini kaydetti. Saka, “Öğrenciler lise son sınıfa geldiklerinde yaşamlarına yön verecekleri zor bir karar vermek zorunda kalıyor. Bu kararı bilinçli vermesi ve sevdiği bir mesleğe yönlenmesi halinde yaşam boyu işinde mutlu ve başarılı olabilir. Ama bilinçsiz bir tercih mutsuzluğu ve başarısızlığı getirir. Biz öğrencilerin yaşamlarındaki bu zor süreçte bilinçli karar vermeleri için bu projeyi yürütüyoruz. Her öğrenci mutlaka doktor, mühendis olacak diye bir şey yok. Bu konuda ailelerin de bilinçli olması gerekiyor. Kendini ve meslekleri iyi tanıyan, ne istediğini bilen bir genç, geleceğine dair en doğru kararı verebilir.” dedi.

HABERLERİMİZ TOPLAM

DEFA OKUNMUŞTUR...

_____________________________________________________________________________

 

"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
ANAMUR'UN SESİ

   

  Başa Dön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]