ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

 

   ANAMURLU OZAN ABDÜLKADİR BULUT ANILDI

 

Anamur'un Akine Köyünün yetiştirmiş olduğu ünlü Ozan Abdülkadir BULUT törenle anıldı…

 

Anamur Kültür Derneği öncülüğünde Anamur’un ünlü ozanı Abdülkadir BULUT 07/08/2010 Cumartesi günü saat: 14.00’de Anamur Belediyesi Meclis Salonunda ölüm yıldönümünde düzenlenen anma töreni ile yâd edildi.

 

          09.08.2010 tarihinde anamurunsesi.com yazdı.


   ANAMURLU OZAN ABDÜLKADİR BULUT ANILDI

 

Anamur'un Akine Köyünün yetiştirmiş olduğu ünlü Ozan Abdülkadir BULUT törenle anıldı…

 

Anamur Kültür Derneği öncülüğünde Anamur’un ünlü ozanı Abdülkadir BULUT 07/08/2010 Cumartesi günü saat: 14.00’de Anamur Belediyesi Meclis Salonunda ölüm yıldönümünde düzenlenen anma töreni ile yâd edildi.

 

Bilindiği gibi Abdülkadir BULUT Mersin’den Anamur’a dönerken yolculuk yaptığı minibüsün kapısının açılması sonucunda geçirmiş olduğu bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Kaybı Anamur’da, sanat ve edebiyat dünyasında büyük üzüntü yaratan Abdulkadir BULUT’un ölümü onu sevenlerce unutulmadı.

 

Ölüm yıldönümünde düzenlenen bir törenle anıldı. BULUT için Anamur Belediyesi Meclis Salonundaki törende; Abdülkadir BULUT adına bir panel yapıldı. Yapılacak olan Panele Panalist olarak Gülnarlı yazarlar Saadet BİLİR, Ali F. BİLİR, Aydıncık’ta Gerçemek adlı Kültür Edebiyat Dergisini yayımlamakta olan yazar Mustafa YALÇINER katıldı.

 

Ünlü Ozan’ın eşi Havva İnce BULUT’ da anma programı çerçevesinde paneli izlemeye gelenlere hitap etti.

 

Panelden sonra Saadet BİLİR ve Ali F. BİLİR tarafından  yedi yıl süren uzun bir çalışmanın ardından ortaya çıkan  “KASABALI LORCA ABDÜLKADİR BULUT” adlı, Abdülkadir BULUT’un anısına hazırlanmış olan kitap okuyuculara imzalandı.

 

Ünlü Ozanımızı özlem ve saygı ile anarken, geride kalanlarına, sanat, edebiyat camiasına da sabırlar dileyerek, ozanın unutulmamasını ve şiirlerinin nesillere aktarılmasını diliyoruz.

 

Geçtiğimiz gün Anamur Kültür Derneğince Abdülkadir BULUT için anma günü düzenleneceği belirtilmiş ve bir açıklama yapılmıştı.

 

Anamur Kültür Derneği ve A. Kadir Bulut’u anma etkinliği için çalışmalarını aralıksız sürdürürdü ve anma etkinliği düzenledi.

 

 

 Anama günü ile ilgili yapılan basın toplantısında şöyle denilmişti:

 

“Ozanımız A. Kadir Bulut’u elim bir trafik kazasında kaybedişimizin üzerinden 25 yıl geçti. 42 yaş gibi gencecik, en olgun ve üretken iken edebi hayata intikal eden ozanımızı rahmetle, minnetle anmak hepimizin namus borcu ve olmazsa olmazı olmalıdır.” diyen derneğin basın sözcüsü Yaşar ALICI, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi. “A. Kadir Bulut’u anmak ona layık etkinliklerde sorumluluk almak, onu ve ozanlık yetkinliğini kavramak Taşeli ve Anamurlu olmanın gerekleri arasındadır. Bireysel hesaplar ve kumpasa dayalı güdülerle A. Kadir Bulut’u anmak ve anlatmak mümkün değildir.

 

Türkiye’de ve Dünya’da ozanlarıyla, yazarlarıyla ve bilim adamlarıyla ünlenen pek çok kent var. Bizlerde ozanımız A. Kadir Bulut’u iyi anlar ve anlatabilirsek Anamur’umuzu tanınmış, ünlü kentler arasına sokabileceğimizi unutmamalıyız. Şimdi izninizle ozanımız A. Kadir Bulut’un biyografisi hakkında bilgi vermek istiyorum. 1943 yılı Nisanında Anamur’un Akine Köyünde doğdu. İlk ve orta okulu Anamur’da bitirdikten sonra Akşehir İlk öğretmen okuluna girdi ve 1961 yılında bitirdi. Anamur, Kırıkkale ve İstanbul’da öğretmenlik yaptı. 1966’da Anamur’da öğretmenken “sol” propaganda yaptığı gerekçesiyle Bakanlık emriyle alındı ve mahkemeye verildi. 1967 yılında beraat etti, ama Bakanlık göreve döndürmedi.

 

Danıştaya açtığı davayı kazanarak 777 gün sonra göreve döndü. 1971 12 Mart zulüm döneminde tekrar tutuklandı. Serbest kaldığından rahmetli olduğu 8 Ağustos 1985 yılına kadar İstanbul’da öğretmenliğe devam etti. Şiir yazmaya 1960’dan sonra başladı. Değişik sanat dergilerinde şiirleri yayınlandı. Milliyet Sanat Dergisinin açtığı “1974’ün en başarılı genç şairi” yarışmasında ödül aldı. Birisi ölümünden sonra sayın eşi Havva Bulut tarafından olmak üzere 11 kitabı yayınlandı. Kendisi gibi öğretmen sayın Havva İnce Bulut’la evli olan A. Kadir Bulut’un iki oğlu var.

 

Son olarak 25 yıl A. Kadir Bulut anma etkinliği hakkında siz sayın Basın mensuplarını ve kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Anma etkinliği 07.08.2010 Cumartesi günü Belediye Meclis Salonunda saat 14:00 panel etkinliği olarak icra edilecek. Panel etkinliğine başta ozanımızın saygıdeğer eşi Havva Bulut olmak üzere sayın Saadet Bilir, sayın Ali Bilir ve sayın Mustafa Yalçıner katılacaklar. Sayın Saadet Bilir’le sayın Ali Bilir’in yedi yılı aşkın bir süredir emek vererek ortaya çıkardıkları 'Kasabalı Lorca' kitabı A. Kadir Bulut’a ve doğduğu yer olan Anamur’a duyulan saygı gereği ilk defa okurlarıyla etkinlik bitiminde oluşturulacak kitap sunumu bölümünde buluşacak.

 

Katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim.”

 

ANAMUR'UN SESİ SİTESİNDEKİ ÜNLÜ OZAN A.KADİR BULUT'UN SAYFASINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERLERİMİZ TOPLAM

DEFA OKUNMUŞTUR...

__________________________________________________

 

Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
 ANAMUR'UN SESİ

   

  Başa Dön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]