ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

 

LÜTFİ ÖZDEMİR ÖZEL DOSYA BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

    Şehit Lütfi Özdemir Anıldı

 

    15 Mayıs 1979 Ankara’da Şehit edilen Ülkücü Lutfi ÖZDEMİR Anamur’da mezarında anıldı…

 

    Toplanan Ülkü Ocağına bağlı Gençler, Anamur’daki Kalınören Mezarlığında; Şehit edilişinin 31. yılında Lütfi Özdemir’i andılar.

 

    Şehir merkezinden hazırladıkları araçlarla hareket eden geçler öncelikle Şehit Lütfi ÖZDEMİR’in annesini ziyaret eden gençlerin o günün acısı içinde oldukları da gözlerden kaçmadı.

 

    15 Mayıs 2010 tarihinde www.anamurunsesi.com yazdı.


            Şehit Lütfi Özdemir Anıldı

 

    15 Mayıs 1979 Ankara’da Şehit edilen Ülkücü Lutfi ÖZDEMİR Anamur’da mezarında anıldı…

 

    Toplanan Ülkü Ocağına bağlı Gençler Anamur’daki, Kalınören Mezarlığında; Şehit edilişinin 31. yılında Lütfi Özdemir’i andılar.

 

    Şehir merkezinden hazırladıkları araçlarla hareket eden geçler öncelikle Şehit Lütfi ÖZDEMİR’in annesini ziyaret eden gençlerin o günün acısı içinde oldukları da gözlerden kaçmadı.

 

    Lütfi ÖZDEMİR’in annesinin eli öncelikle törene katılan Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE, MHP İlçe Başkanı Ramazan YALÇIN, İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Ali KESKİNASLAN, Ali Rıza KİBRİT, Belediye Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanı Mahmut KARA ve Ülkücü Gençler tarafından öpüldü.

 

    Hep birlikte Kalınören Mezarlığına geçen topluluk mezar başında okunan Kuran-ı Kerim’i dinlediler. Yapılan dualar ve Fatihaları tüm şehitlerin ve Lütfi ÖZDEMİR’in ruhuna bağışlandı.

 

    Ziyaret edilen şehidin annesi Lütfiye ÖZDEMİR’e geride binlerce oğlu olduğu, vatanın sağ ve salim ebediyette kadar yaşatılması için canını verebilecek daha binlerce genç bulunduğunun ve şehit anası olmanın gurulu bir olay olduğunun mesajını verdi.

 

    Ülkü Ocaklarından yapılan açıklamada: “Anamur Ülkücü Camiası onu hiç bir zaman unutmadı, unutmayacak... Şehidimiz Lütfi ÖZDEMİR, ruhun şâd olsun. Mekanın Cennet olsun.” denildi.

 

       ÜLKÜCÜ ŞEHİT LÜTFİ ÖZDEMİR KİMDİR? - 1954/15 MAYIS 1979

 

    Lütfi ÖZDEMİR, 1954 yılında Anamur ilçesi, Kalınören Mahallesinde dünyaya geldi.
İlkokul ortaokul ve lise tahsilini Anamur da tamamlamıştır. Başarılı geçen bu yılların ardından Ankara Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünü kazanarak öğrenim hayatına devam etmekteydi.

 

    Gençlik dönemlerinde futbolla yakından ilgileniyordu. Anamur spor forması altında oynayan Lütfi ÖZDEMİR Üniversite yıllarında Tekvando sporu yapmaya başlamıştır. Spora olan ilgisi sayesinde 1978 yılında Anamur Kültür İhtisas Spor Kulübünü Mart-1979'da kurdu ve başkanı idi.

 

    Ülkü Ocakları Anamur Şubesi tarafından düzenlenen Tiyatro eserlerinde rol aldı. Şahadetinden bir kaç ay önce Ülkü Ocakları tarafından Kaplan Sinemasında sergilenen "Ülkücü Bir Şehidin" anlatıldığı tiyatro oyununda "Kabadayı" rolü ile sahne almıştı. Nerden bilirdi ki şahadet şerbeti Mayıs ayında kendisi tarafından da içilecekti..

 

    1979 Yılı...

 

   Nerde ise ülkücü hareketin her gün bir şehit cenazesini toprağa verdiği günler...

 

    Türkiye kan ağlıyor...Komünist militanlarca ülkücü avının yapıldığı günler. Ülke kan, barut ve gözyaşından geçilmiyor... Ülkeyi komünist rejime teslim etmek isteyenlerin karşısında ülkücü gençler göğüslerini siper ediyor...

 

    Lutfi ÖZDEMİR henüz 25 yaşında.. Üniversite son sınıfta okuyor. Okulunu bitirecek, mühendis olacak.. O çok sevdiği vatanına mühendis olarak hizmet edecek..

 

    Okulunu bitirmek için son sınavlara hazırlanması gerekiyor..Ders çalışacak..Anakara'ya onu Ülkü Ocaklı gençler uğurluyor..

 

    Ankara'ya gidiyor. Arkadaşları ile birlikte Ankara Etlik'te bir apartmanın bodrum katındaki dairede kalıyor...Bodrum katı, çilehane, fakirlik,çaresizlik katı, ama dostluğun, arkadaşlığın, ülkücülüğün katı...

 

    Ve hain kurşunlar ve otomatik silah sesleri fakirhanelerinin içinde yankılanıyor...

 

    1979 yılı Mayıs ayının 15’inde kalmakta olduğu Ankara-Etlik, Piyangotepe/Polisevleri semtinde Ülkücü arkadaşlarıyla birlikte ders çalışırken evinin penceresinden otomatik silahlarla ateş açan komünist militanlar tarafından vurularak şehit edildi....

 

    Henüz 25 yaşında gençliğinin baharındaydı… Olay anında yanında bulunan arkadaşı Kilis'li 1958 doğumlu Nurettin ÇETİN ile birlikte yaralı olarak dış kapıya kadar sürünerek çıkarlar. Aralarında geçen diyalogda ise birbirlerinden helallik isterler ve birlikte kelimeyi Şahadet getirerek hakkın Rahmetine kavuşurlar...Evde kalan diğer arkadaşları da yaralıdır..

 

    Her ikisi de kahpe kurşunlara hedef olarak şehit düşerler.

 

    17 Mayıs 1979 yılında Cenazesi Anakara'dan Anamur'a getirilmiş ve binlerce ülküdaşı tarafından Kalınören Mezarlığında toprağa verilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LÜTFİ ÖZDEMİR ÖZEL BÖLÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERLERİMİZ TOPLAM

DEFA OKUNMUŞTUR...

_________________________________________

 

"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
ANAMUR'UN SESİ

   

  Başa Dön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]