ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

 

 Türk Ocakları Konya Şubesi Konferansları Yusuf Dülger İle Devam Etti

 

   İlahiyatçı-gazeteci-yazar Yusuf DÜLGER'in Konya Türk Ocaklarında verdiği Atatürk ve Din konusundaki konferansı yoğun bir izleyici topluluğu  heyecanla izledi. Dülger'in akıcı bir üslupla verdiği konferansı özellikle üniversiteli gençlerin izlemesi de dikkat çekti.

 

    2 Kasım Salı akşamı gecenin ilk konuşmasını Şube başkanı Dr. Vedat ERDEN yaptı. Haftanın olaylarını yorumlayarak konuşmasına başlayan Erden Bazı milletvekillerinin BDP kongresine katılarak Türk İstiklal Marşı yerine Kürtçe bir müzikte esas duruşta durmasının izah edilmesi gerektiğini söyledi.

 

        03.11.2010'da www.anamurunsesi.com yazdı.


       Türk Ocakları Konya Şubesi Konferansları Yusuf Dülger İle Devam Etti

 

    İlahiyatçı-gazeteci-yazar Yusuf DÜLGER'in Konya Türk Ocaklarında verdiği Atatürk ve Din konusundaki konferansı yoğun bir izleyici topluluğu  heyecanla izledi. Dülger'in akıcı bir üslupla verdiği konferansı özellikle üniversiteli gençlerin izlemesi de dikkat çekti.

 

    2 Kasım Salı akşamı gecenin ilk konuşmasını Şube başkanı Dr. Vedat ERDEN yaptı. Haftanın olaylarını yorumlayarak konuşmasına başlayan Erden Bazı milletvekillerinin BDP kongresine katılarak Türk İstiklal Marşı yerine Kürtçe bir müzikte esas duruşta durmasının izah edilmesi gerektiğini söyledi. Basının, sivil toplum kuruluşlarının güvenlik kuvvetlerinin, kendi vicdanında her vatandaşın bu duruşun hesabını sorması gerektiğini söyleyen Erden Taksimdeki kanlı saldırı ile verilmek istenen mesaj neydi diye sordu. Bu saldırının Kandil’den dillendirilen altı maddelik mutabakata uyulması için bir ikaz anlamına gelebileceğini, ay sonuna kadar denilen eylemsizlik söyleminde bahsedilen tarihin son günündeki bu saldırı ve sonra eylemsizlik kararının seçimlere kadar uzatılmasının altında yatan pazarlıkların ne olduğunun açıklanması gerekir diye sordu. Bu karar kimin elini güçlendirmek için alınmış ve açıklanmıştır diye sordu. Amerikalı BARKEY’in “anayasayı değiştirin, Kürtlere özerklik verin aksi takdirde İstanbul’da Kürt gençlerinin çıkaracağı olayları önleyemezsiniz” diye konuşmasının bir ikaz değil bir tehdit olduğunu böyle konuşan bir yabancının niye hâlâ sınırdışı edilmediğini sormalı " dedi.

 

    Dr. Erden’den sonra kürsüye gelen Yusuf DÜLGER salondakileri selamladıktan sonra Atatürk ve Din konusuna girerek bu konunun çok konuşulduğunu maalesef bu konuşmaların çoğunun da gerçeği yansıtmadığını söyleyerek bu konuda söylenenlerin çoğunun gerçek bilgiye dayanmadığını anlattı.

 

 

    İlahiyatçı olması ve gençlik yıllarında uzun süre İmam-hatiplik yapması dolayısı ile dini çevrelerle yakın temasının olduğunu ve Atatürk'e bu çevrelerin hangi gözle baktıklarını da çok iyi bildiğin  örnekler vererek anlatan Dülger; Atatürk devrimlerinin eleştirisi olarak geliştiğini tekke ve zaviyelerin kapatılmasını, hilafetin kaldırılmasını tevhidi tedrisat kanununu getirmesini, eski harfleri kaldırarak yeni alfabeyi getirmesini eleştirmek amacında olan fakat bunu açıkça yapamayan kişilerin bu devrimler yapıldığı için dinsizleştiğimizi söyleyerek başlattıkları iftira kampanyası sonucu olduğunu anlattı.

 

    "Ülkedeki aydınlanmanın ve insanların eğitimli olmasının kendi toplumsal yapılarını bozduğunu ve insanların cehaletinden para ve sosyal statü kazanmanın zorlaştığını gören bazı yobazların bu söylentilerin yayılmasını sağladığı bunun ancak iftira olarak isimlendirileceğini" söyledi.

 

    Dülger Bu ülkede hâlâ ezan okunuyor ve namaz kılınıyorsa bu durumun Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin ve Atatürk’ün bizzat takip ettiği devrimler ve dine yaptığı hizmetlerin eseri olduğunu anlattı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Elmalılı Hamdi Yazır’a Kuran’ı tefsir etmesi için şahsi servetinden para vermesini anlatarak; “Atatürk’ün bu davranışının altında yatan fikir Türk insanının ne okuduğunu anlaması ve dindar geçinen yobazların elinde oyuncak olmamasıdır” dedi.

 

    Atatürk’ün hayatından örneklerle Allah’a ve dine olan ilgi ve saygısını anlatan Dülger konuşmasının sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı.

 

    Sorularla bir müddet devam eden toplantının sonunda Dr. Vedat ERDEN konuşmacıya ve dinleyicilere teşekkür ederek “Allah bu ülkeyi ve bu milleti din adına konuşan din tacirlerinden ve Türk gibi görünen Türk düşmanlarından korusun” duası ile konferansı sonlandırdı.

 

    Konferansı Türk Ocakları salonunda çok sayıda dinleyici izledi. Bu dinleyiciler arasında Üniversiteli gençlerin yoğun olarak bulunması da dikkat çekti.

 

 


 

HABERLERİMİZ TOPLAM

DEFA OKUNMUŞTUR...

_________________________________________________________________________________________________

 

"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
ANAMUR'UN SESİ

   

Başadön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]