ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Antalya 20.Yörük Türkmen Şöleni

Türkiye’nin en büyük Yörük buluşması için Antalya Yörükler Derneği hazırlıklarına devam ediyor.

2013 Nisanında Kepez'de tertiplenen "GÖÇ" programı ile Türkiye gündemine oturan Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah DUMAN, 5 Mayıs 2013 Antalya Yörük Şölen’i için hedefini büyüttü.

      27.04.2013'da www.anamurunsesi.com yazdı.


      Antalya 20.Yörük Türkmen Şöleni

Türkiye’nin en büyük Yörük buluşması için Antalya Yörükler Derneği hazırlıklarına devam ediyor.

Sitemizin Kurucusu Çınar ARIKAN'da Antalya Yörük Türkmen Şöleninde 4 Mayıs günü Yörük Yazarlar ve Şairler buluşmasında "Yörük Göçü" adlı kitabını imzalayacak...Site yazarımız Ressam İlknur BAKIŞ'da 5 Mayıs'ta şenlik alanında Resim Sergisinde resim sergilemede görev yapacak.

2013 Nisanında Kepez'de tertiplenen "GÖÇ" programı ile Türkiye gündemine oturan Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah DUMAN, 5 Mayıs 2013 Antalya Yörük Şölen’i için hedefini büyütüp, Isparta ve Burdur'un da desteğini alarak, asgari 250,000 çıtası koydu. Geçmiş kültürlerini gelecek nesillere taşımak için bu etkinlikleri düzenlediklerini dile getiren Duman, Yörük Türkmen Şölenine herkesi davet etti.

5 Mayıs 2012 tarihlerinde Düzlerçamı mevkiinde gerçekleşecek olan Yörük Türkmen Şölenine bu yıl;

Antalya’dan ve Türkiye’nin diğer illerinden Yörük ve Türkmen Dernek Başkanları, İl Beyleri, Mülki Erkan, Belediye Başkanları, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, Meslek Odaları Başkanları, Yörük Şair, Yazar, Ressam ve Ses/Saz sanatçıları da katılacaklardır.

Etkinlikler kapsamında;

3 Mayıs 2013 17:00 Terra City Alışveriş Merkezinde Mustafa Ali Kasap'ın "Zeybek kadınlar" isimli resim sergisi,

4 Mayıs 2013 17:00 Yörük Kültür Merkezi'nde, yazarlar Osman Şahin, Zeki Oğuz, Buket Şahin ve Çınar Arıkan ile Şairler Muhammet Güzel ve Abdullah Ayata'nın imza günü,

5 Mayıs 2013 10:00 Düzlerçamı Karaman Piknik Alanında, Ressam İlknur Bakış ve Ressam Nuray Mayda resim sergilemesi, Araştırmacı Gazeteci, Yazar Banu Avar da, kitaplarını imzalayarak şölende yerlerini alacaklardır.

Şölende; Kıraç, Tuğba Ger, Musa Taş, Sevilay Gök, Mustafa Aksoy, Avşarlar konser verip, Antalya Yörükler Derneği Halk Oyunları Ekipleri, Aydın Taşkın ve Muğla Yörük Obaları Zeybekleri ve sürpriz sanatçı davetlilere unutulmayacak anlar yaşatacaklardır.

Haber: İlknur BAKIŞ
Anamurunsesi.com İzmir Temsilcisi

HABERLERİMİZ TOPLAM

Web Counter
Web Counter

DEFA OKUNMUŞTUR

____________________________________________________________________________

 

"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
ANAMUR'UN SESİ

   

  Başa Dön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]