ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

ANASAYFA
Anasayfa
    - Sitemize Hoş Geldiniz
    - Site Projesinin Mimarı
Anamur
Tarih ve Doğa
Kültür
Çınar Arıkan
İletişim-Video-Resimler

 
SİTE KURMA PROJESİNİN MİMARI...

Anamur’un Sesi Sitesi kurma projesinin mimarı Çınar ARIKAN’dır. Arıkan; 14/11/1957 ‘de Mersin’in, Anamur ilçesinde doğdu.

Anamur’un Sesi Sitesi kurma projesinin mimarı Çınar ARIKAN’dır. Arıkan; 14/11/1957 ‘de Mersin’in, Anamur ilçesinde doğdu.

 

Orman memuru babanın ve ev hanımı bir annenin 3. oğlu, 5. çocuğu olarak adı ÇINAR kondu.

İlkokula Anamur Kıbrıs İlkokulunda başladı. Bozyazı İlkokulundan mezun oldu. Bozyazı Ortaokulunu bitirdi.

Anamur Lisesinden 1975 yılında mezun oldu.

1976 yılında Mersin Eğitim Enstitüsüne girerek 1979 yılında mezun oldu, Isparta ilinde öğretmenliğe başladı. Yurdun çeşitli illerinde öğretmenlik yaptı.

Bu iller:Isparta, Mersin ve Diyarbakır ‘dır.
Anamur’un Sarıağaç, Kılıç, Demirören köylerinde öğretmenlik, Malaklar-Kadılar ilkokulunda müdür olarak görev aldı.

1992 yılında Malaklar/Kadılar İlkokulunda görev yaparken Anamur Halk Eğitimi Merkezine Müdür Yardımcısı olarak atandı. Bu görevini sürdürürken Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi;

“Eğitim Yöneticiliği, Planlaması, Ekonomisi ve Teftişi Anabilim Dalını” bitirerek lisans diploması aldı. İlköğretim Müfettişi oldu.

2006 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini de bitirdi.

Müfettiş olarak Bingöl ilinde üç yıl görev yaptı. Halen bu görevini Konya ilinde sürdürüyor.

Sitemizi nasıl oluşturduk?

Bu işi yapmaya koyulduğumuzda telaşlanıp, sabırsızlanmadık. Sakin ve metin olduk. Yol aldık fakat acele etmedik. Sindirerek çalışıp, öğrendik. İşimizde ve çalışmamızda herhangi bir fikir ve noktayı ihmal edip geçmedik. Küçük ihmalden bazen büyük zararlar doğduğunu unutmadık.

Kişinin kıymeti dilinin altında ve kaleminin ucunda gizliymiş. Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olduk.

Başarılı olmak için, aklımızı verimli şekilde kullandık. Başarılı olacağımıza korkmadan inandık. Çok sayıda yeni hareket tarzı denedik ve isteğimiz sonuçlara ulaştık. Beyninin ne istediğini bilen hedef tayin eden bir insanın başarılı olmaması için hiç bir neden yoktur.

Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in dediği gibi;

“İnsanı başarıya ulaştıracak temel karakter özellikleri şunlardır:

  • Hırs

  • İstek

  • İnanç

  • Strateji

  • Azim ve sebattır.

Başarılı insanlar genellikle kendilerinden çok başkalarının tecrübelerinden yararlanabilen kişilerdir. Başarıyı, kişi için önce okul sonra da hayat başarısı olarak ele almalıyız. İnsan için gerçek ve en büyük başarı mutlu olabilmektir. Başarılı bir hayat uyumlu ve doyumlu bir şekilde yaşamaktır.” Bizde hayatımıza bu sözleri prensip yaptık.Bu noktadan sonra size Osmanlı Devletinin kuruluşunda ilim adamı olarak en büyük payı bulunan Şeyh EDEBALİ’nın devletin kurucusu Osman Beye nasihatini de aktarayım ki bundan da kendinize göre bir ders çıkarasınız:
"Oğul,
İnsanlar vardır, şafak vaktinde doğar. Akşam ezanında ölürler.
Avun oğlum, avun. Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelamsın. Ama Bunları nerede, nasıl kullanacağını bilemezsen, sabah rüzgârında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını yener.

Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın. Dünya senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir. Bütün fethedilmemiş gizemler bilinmeyenler, görülmeyenler, ancak; senin fazilet ve erdemlerinle gün ışığına çıkacaktır.

Ananı, atanı say. Bereket büyüklerle beraberdir. Bu dünyada inancını kaybedersen yeşilken çokar olur, çöllere dönersin.

Açık sözlü ol! Her sözü üstüne alma. Gördün söyleme! Bildin bilme! Sevildiğin yere sık gidip gelme, kalkar muhabbetin itabar olmaz.

Üç kişiye acı: Cahiller arasındaki âlime, zenginken fakir düşene, hatırlı iken itibarını kaybedene. Unutma ki! Yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir. Haklı olduğunda mücadeleden korkma. Bilesin ki atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler...”

Biz yiğidin iyisi olmaya çalışıyoruz, çalışacağız.

Benimle site yapma konusunda zamanını, emeğini vererek, teknik bilgi ve tecrübesini paylaşan değerli dostum, öğretmen arkadaşım Savaş VARLIK’a, fotoğraf sanatçıları öğretmenler, değerli dostlarım Nevzat ÇAĞLAR'a ve Celal GEZİCİ'ye çok teşekkür ediyorum.

Peki, bu sitede eksikler yok mu? Elbette çok sayıda var. Sizlerden ricamız, bizleri gerekli konularda uyarmanızdır. Bildiğiniz gibi bilgi paylaştıkça çoğalır. Bilgiyi bizimle paylaşın. Selam ve sevgilerle…

Çınar ARIKAN
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
ANAMUR'UN SESİ Sitesi Yöneticisi
 

   

  Başa Dön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]