ANAMUR'UN SESİ
"Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
arama   site haritası
 

 

 

  Almanya Bingen Heyeti Anamur'da

    7 ay önce ITB Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’na katılan Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE ve Anamur Belediyesi Heyeti Almanya’da bir dizi temaslarda da bulunmuştu. Almanya’nın Mainz Şehri’ne bağlı Bingen Kenti’nde yaşayan Türk'lerlerle de görüşen Başkan Mehmet TÜRE burada Alman Yerel Yöneticileri ile de bir dizi görüşmeler başlattı.

         06.10.2010 tarihinde anamurunsesi.com yazdı.


       Almanya Bingen Heyeti Anamur'da

    7 ay önce ITB Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’na katılan Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE ve Anamur Belediyesi Heyeti Almanya’da bir dizi temaslarda da bulunmuştu. Almanya’nın Mainz Şehri’ne bağlı Bingen Kenti’nde yaşayan Türk'lerlerle de görüşen Başkan Mehmet TÜRE burada Alman Yerel Yöneticileri ile de bir dizi görüşmeler başlattı.

    Bingenli yetkililer ile kardeş kent görüşmelerinin temelini atan Başkan Mehmet TÜRE Bingenli Türkler tarafından da desteklendi. Bingen Türk-İslam Kültür Derneği Başkanı Musa Mehmet Arıkan’ın da desteğiyle çalışmaları sürdüren Başkan Mehmet TÜRE bu kapsamda Bingen Belediyesi Yerel Yöneticilerini Anamur’da ağırladı.

    4 Ekim sabahı Bingenli misafirleri Antalya havaalanından aldıran Başkan Mehmet TÜRE misafirlerin yanına 3 rehber vererek de kardeş kent konusunda ne kadar ciddi olduklarını Alman heyete hissettirdi.

    Havaalanından sonra Alanya’da yemek yiyen misafirler, 3,5 saat sonra Anamur’a ulaşarak otellerine yerleştirildiler. Saat 17:00’de otellerine yerleşen misafirler saat 19:00’a kadar dinlendiler ve denize girdiler.

                Misafirler Onuruna Yemek

    Saat 19:30’da ise Başkan Mehmet TÜRE tarafından misafirler onuruna Ünlüselek Tesisleri’nde Anamur’da yaşayan Avrupalı vatandaşların da katılımıyla Akşam Yemeği verildi.

    Yemekte kardeş kent konusu üzerinde durulurken karşılıklı olumlu yaklaşımlar sergilendi. Almanya’dan gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Birgit COLLİN-LANGEN, Bingen Belediye Başkanı Thomas FESER, Bingen Belediyesi Turizm Sorumlusu Dieter GLAAB ve Bingen Yabancılar Meclisi Başkanı – Türk-İslam Kültür Derneği Başkanı Musa Mehmet ARIKAN yemeğe katılanlar ile soru-cevaplı sohbet etti.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Birgit COLLİN-LANGEN Anamur’da Avrupalılar ile buluşmaktan duyduları memnuniyeti ifade ederken, kardeş kent projesinde eğitim kurumları arasındaki ilişkilere önem verdiklerine vurgu yaptı.

    Başkan Mehmet TÜRE de yaptığı konuşmada misafirleri Anamur’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yoğun bir program hazırladıklarını belirten Başkan Mehmet TÜRE, ‘Anamur’u tam anlamıyla olmasa da misafirlerimize tanıtmaya çalışacağız’ dedi.

    Yemek menüsünde balık yer alırken misafirlere muz ikramında bulunuldu. Başkan Birgit COLLİN-LANGEN Bingen’in şarap üretimi ile ünlü bir kent olduğuna değinerek şarap bardağını havaya kaldırdı. Başkan Mehmet TÜRE de Anamur’un Muz’un Başkenti olduğunu söyleyerek muz dalını havaya kaldırması katılımcılardan alkış aldı.

         Musa Mehmet ARIKAN; 'Anamur ve Bingen İçin'

    Ekonomisi endüstri ve tarıma dayalı olan Bingen’de 26.000 kişi yaşıyor. Bunlardan yaklaşık 1400’ü ise Türk. Her üç belediye başkanı da bu konuya değinirken, Türk-İslam Kültür Derneği Başkanı Musa Mehmet ARIKAN; ‘Biz Bingen’de doğduk, Bingen’de büyüdük. Türk’üz. Ama Bingen de artık bizim bir vatanımız, Bingen’i vatan benimsedik, şuan burada olmaktan mutluyuz, Anamur ile Bingen’in kardeş kent olması için de elimizden geleni yapacağız, Anamur’daki misafirperverlik muhteşem, açıkcası Türkler misafirperverdir ama bu kadarını biz de beklemiyorduk’ dedi.

    Yemeğin sonunda Bingen’den gelen misafirlere Ünlüselek Tesisleri çalışanlarının da bir çiğköfte sürprizi oldu. Sessizlik sürerken başlayan Antep havası eşliğinde misafirlerin önüne gelen Ünlüselek Aşçısı elindeki çiğköfte tepsisi ile alkışlar eşliğinde gösteri yaptı.

            Yat'da Kahvaltı

   5 Ekim Salı günü ise misafirler için hazırlanan program yoğun ve renkli başladı. Sabah 06:00’da denize giren Bingenliler 08:45’te Başkan TÜRE ile otelden İskele’ye kadar yürüyerek İskele’yi gezdiler. Ardından İskele ucunda bekleyen yat ile sabah kahvaltısı için yola çıkıldı.

    Yat Mamure Kalesi önünde kahvaltı için demirlerken, misafirler Başkan TÜRE’ye ‘muhteşem bir şey, yat ile kahvaltı müthiş bir jest’ diyerek duygularını belirttiler.

    Yat’ta yapılan kahvaltıya Başkan Mehmet TÜRE ve Alman heyeti’nin yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Akif Altınbıçak, Belediye Meclis Üyeleri ve İşadamları ile basın temsilcileri katıldı.

    Kahvaltının ardından yat üzerinde sohbet edildi. Yat saat 11:00’deki toplantı için tekrar geri dönerken misafirlere müthiş bir seyir zevki de yaşattı.

           Tek Olumsuz Nokta Sözde Ar-Ge Çalışması

    Tek olumsuz nokta ise Mersin Üniversitesi tarafından İskele’de yürütüldüğü iddia edilen ancak hala bir gelişmenin gözlenemediği ve basında da yer almadığı AR-GE çalışması oldu. Ar-Ge alanındaki şantiye görünümü tura katılan Anamurluları Alman misafirler karşısında mahcup bıraktı.

    İskele’ye çıkan misafirler çay bahçelerine uğrayarak burada tekrar çay içtiler.

          Meclis Salonu'nda Kardeş Kent Toplantısı

    Saat 11:0’de Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya katılan Alman heyet burada Bingen tanıtımı, Kardeş kent projesi, Anamur ve Bingen kentlerinin kardeş şehir olmak için başlattıkları çalışmalar hakkında bilgi ve açıklamaları içeren bir basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda kardeş kent konusunda soruların cevaplanması ve Anamur tanıtımı konuları üzerinde de durdular.

    Toplantıya Alman ve Anamur heyeti dışında, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar, İl Genel Meclisi Üyeleri, Anamur’da yaşayan Alman vatandaşlar, Anamurlu vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

    Toplantı genel anlamda olumlu havada geçerken, eğitim, kardeş kent konusunda atılması gereken adımlar, işleyecek olan süreç ve merak edilen soruların karşılıklı sohbet havasında cevaplanması konuları üzerinde duruldu.

    Türk-İslam Kültür Derneği Başkanı Musa Mehmet ARIKAN Bingen resimleri ile Bingen’i tanıtan sunumu gerçekleştirirken, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Akif Altınbıçak da Anamur sunumu ile misafirlere Anamur’u daha kapsamlı tanıtmaya çalıştı.

    Toplantı sonunda her iki tarafta birbirlerine hediyeler sunarken Başkan Mehmet TÜRE Anamur’un simgesi Muzlu Kadın heykeli ve el dokuması kilimlerle yöre kültürümüzü de ön plana çıkardı.

        Şehir Mekezi Turu Yaptılar

    Saat 13:30’da Saçkan kavşağı Özkaymak Pastanesi’nde dinlenen heyet buradaki ikramların ardından şehir merkezi turu gerçekleştirdi. Hediyelik eşyalar satın alan Alman heyeti, baharatçı ve kuyumcuda çeşitli ürünler satın alarak bu hediyeleri Almanya’ya götüreceklerini ifade ettiler.

    İş Bankası önünden otobüse binen heyet öğle yemeği için Anamuryum Ören Antik Restauranta doğru yola çıktı.

          Muz Saratma Tesisi Gezildi, Ören'de Yemek Yenildi

    Güzegahta bulunan Karanlar Muz Saratma Tesislerini ve seraları gezen Heyet çalışanlar ve serada yetişen muzlar ile resimler çektirdi. Örende yenilen yemeğe MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın, Kadın Kolları Başkanı Fatma Küçük ve MHP Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

    Yemeğin ardından Ören Antik Kentte gezen heyet Antik kente hayran kaldı. Sık sık fotoğraflar çektiren Belediye Başkanları kardeş kent görüşmeleri bir yana tatil amaçlı da olsa artık Anamur’a geleceklerini ifade ettiler.

    Ören’deki geziyi tamamlayan heyet, buradan yine otobüsle Kale’ye hareket etti.

          Misafirler Kale'ye Hayran Kaldılar

    Kale içerisinde gezen heyet, kale camisi önünde bol bol fotoğraf çektirdi. Dilek ağacına bez bağlayan Alman Başkanlar dileklerinin ne olduğu sorusuna ise ‘söylenince yerine gelmez’ diyerek esprili bir dille cevap verdiler.

    Kale gezisinin ardından kale girişinde misafirlere kale görevlileri tarafında çay ikramında bulunuldu. Burada çay içen misafir Belediye Başkanları, kale anı defterini de yazdılar.

          Carettaları da Gördüler

    Kale kumsalında caretta kaplumbağa yuvalama alnında da incelemeler yapan heyet Anamur sahiline hayran kaldıklarını ifade ettiler. Başkan Birgit COLLİN-LANGEN ayakkabılarını çıkararak deni kıyısında yürürken, diğer misafirler de ona suyun nasıl olduğunu sordular.

     Üzüm bağları ile ünlü Bingen Kenti’nin yerel yöneticileri caretta yuvalama alanı gezisi ve burada yapılan bilgilendirmenin ardında dinlenmek üzere kaldıkları Luna Piena otele götürüldüler.

          Atalay Restaurantta Akşam Yemeği

    Saat 20:00’de Atalay restaurantta misafirler onuruna verilen yemek ise samimi bir havada geçti. Yemeğe Belediye Meclis Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Akif Altınbıçak ve Basın Mensupları katıldı. Misafirler için özel tutulan balıklar özenle pişirilip masalara servis edilirken, kardeş kent konusunda yine sohbetler sürdü.

    Şef garson Ali Öztürk misafirlere pişirilecek olan balığı masaya kadar getirterek, ikram edilecek balığın bu olduğunu Alman Başkanlara gösterdi. Programlar boyunca Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Akif Altınbıçak'ın insiyatifiyle Yüksekokul seyahat ve turizm bölümünde okuyan Günay Bozkurt ile Yasin Dövme misafirlere yemek servislerinde görev aldılar.

    Program boyunca tüm dil çevirilerini de Yüksekokulda Okutman olan Ersoy Demir ve Feray Fennibilek yaptılar.

           Başkan TÜRE'ye Resmi Davet

    Başkan Mehmet TÜRE’yi Haziran ayı içerisinde Bingen’e resmi olarak davet eden Alman heyeti kardeş kent konusundaki olumlu yaklaşımları ile dikkat çekti.

           Olumlu İzlenimlerle Ayrıldılar

    Alman Heyeti 6 Ekim sabahı yola çıkarak Anamur’dan olumlu izlenimlerle ayrıldılar.

 ANAMUR-BİNGEN KARDEŞ ŞEHİR.....OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERLERİMİZ TOPLAM

DEFA OKUNMUŞTUR...

__________________________________________________

 

Anamur'un ve Anamurluların Buluşma Adresi ve Gerçek Sesi..."
 ANAMUR'UN SESİ

   

  Başa Dön 

Yazdır

 
 
 
Copyright © Tüm Hakları Saklıdır [Çınar Arıkan]